Search WebsiteJeugdteam RBB pakt brons op Nederlandse kampioenschappen

Jeugdteam RBB pakt brons op Nederlandse kampioenschappen

Jeugdteam RBB 2 heeft een knappe derde plek behaald op de Nederlandse kampioenschappen in Zutphen op 1 juli.

Een verslag van trainer Rob van Leeuwen:

Op zaterdag 17 september 2022 ging de competitie weer van start. Dit jaar kwam RBB 2 uit in de 8 divisie. Het team, bestaande uit Anne, Indy, Iris, Daniel, Kenan en Thian, is vorig seizoen kampioen geworden in de klasse U19. Ze mochten nog een seizoen in deze klasse blijven spelen, maar werden ingedeeld in de senioren competitie.

Het team ging voortvarend van start en won de eerste 4 wedstrijden. De 5e wedstrijd was tegen de nummer 2 van de competitie, ABC Swindregt. Deze wedstrijd ging mooi gelijk op en eindigde in 4-4.

Het verdere verloop van de competitie was boven verwachting. Wedstrijd na wedstrijd werd gewonnen en de laatste eindigde opnieuw in een gelijkspel.Op naar de kwalificatie wedstrijden voor de Nederlandse kampioenschappen in Schiedam. We vertrokken op 17 juni, met veel supporters. De poule winnaars en de nummers 2 zouden doorgaan naar de Nederlandse kampioenschappen in Zutphen.

Ook nu was het team niet te stoppen. Twee van de drie wedstrijden werden gewonnen en zo gingen we op 1 juli op weg naar Zutphen.

Het team wist van tevoren dat het zwaar zou worden. Ze gingen fris de wedstrijden in en gaven alles om zo hoog mogelijk te eindigen.

Het werden zware, spannende wedstrijden, die qua uitslagen dicht bij elkaar lagen.

Uiteindelijk pakte RBB 2 de derde plek.De uiteindelijke eindstand:

  1. FST 2
  2. Blauwvinger BC 4
  3. RBB 2
  4. Randstand BC 5


De ouders zijn trots op het team, dat ze 3e van Nederland zijn geworden.

We wensen ze veel succes volgend seizoen in de 6e divisie.