Search WebsiteCompetitie Senioren

Competitie Senioren

COMPETITIEWEDSTRIJDEN EN STANDEN VIA TOERNOOI.NL

ALGEMEEN
De RBB organiseert jaarlijks een competitie voor leden van aangesloten verenigingen van de RBB en van Badminton Nederland. De competitie bestaat uit 2 hoofdonderdelen t.w.: Heren-/Damesdubbel en Gemengddubbel. In de Heren-/Damescompetitie worden de volgende wedstrijden gespeeld: 4x Herendubbel en 4x Damesdubbel. In de Gemengddubbelcompetitie worden de volgende wedstrijden gespeeld: 1x Herendubbel, 1x Damesdubbel, 2x Gemengddubbel, 1x Herenenkel en 1x Damesenkel. Het seizoen loopt van half september tot eind mei. De onderdelen Heren-/Damesdubbel en Gemengddubbel worden om de andere week gespeeld. De keuze is om aan een onderdeel of aan beide onderdelen deel te nemen. Er nemen in totaal ca. 70 teams jaarlijks aan deel. De wedstrijden worden bijna wekelijks gespeeld op woensdagavond van 20.30 tot 23.00 uur op max. 16 banen in het Racketcentrum aan de Terheydenseweg 500 in Breda. Na de laatste promotie-/degradatiewedstrijden worden de prijzen uitgereikt.

ZAALDIENST
Wekelijks heeft een andere vereniging de zaaldienst. D.w.z. dat men de netten ophangt, de telmappen klaar legt en na afloop weer controleert en opbergt, het begin- en eindsignaal geeft en de netten weer afbreekt. Het schema van de zaaldienst van het huidige seizoen hangt op de RBB-kast in de gang net buiten de zaal. Ook wordt het schema naar de competitieleiders gemaild.

WEDSTRIJDREGLEMENT
Het wedstrijdreglement is aanwezig in de RBB-kast. Over het algemeen worden zoveel mogelijk de officiële competitieregels van Badminton Nederland gehanteerd.

SHUTTLES
Op de RBB website wordt vermeld welke shuttles goedgekeurd zijn voor de RBB competitie. Zie onder het item: "Goedgekeurde shuttles".

INSCHRIJVEN
Men kan zich jaarlijks voor deelname aan de competitie inschrijven via de vereniging en via de RBB-competitieplanner.`