Search WebsiteEerste helft RBB seniorencompetitie afgelast

Eerste helft RBB seniorencompetitie afgelast

Zaterdag 3 oktober jl. heeft het RBB-bestuur overleg gehad over het wel of niet doorgaan van de RBB-competitie naar aanleiding van de huidige situatie omtrent het Corona-virus in combinatie met de aangescherpte RIVM-maatregelen.

Wij hebben besloten dat de eerste helft van de badminton competitie, die op woensdag 7 oktober a.s. zou starten, helaas moet worden afgelast. Afhankelijk van de situatie in december / begin januari, beslissen we of we dan een verkorte versie van de competitie kunnen gaan spelen (2e helft seizoen).

Voor ons besluit waren de belangrijkste argumenten als volgt:

Tijdens de competitieavonden zijn circa 130-150 spelers in de zaal aanwezig. Optisport heeft twijfel over 150 mensen in de zaal. Zij willen het aantal liever halveren. Het is nog niet duidelijk welke richtlijnen zij daarbij hanteren.
Het inschrijven bij binnenkomst en de triage geven een groot oponthoud. Optisport heeft voorkeur voor het scannen met de smartphone. Het wachten in de rij op 1,5 m afstand is sowieso bezwaarlijk.
Er is te weinig ruimte in de gang, in de zaal en bij de entree van Optisport om het verkeer op 1,5 m afstand te houden gelet op deelnemers lopend van en naar de sportzaal, bij binnenkomst, vertrek en toiletbezoek e.d.
Er is nog onduidelijkheid over de ventilatie in de sportzaal. Met name t.a.v. de vereiste ventilatiecapaciteit, de luchtinlaat, het openen van de nooddeuren en de verwarming.
Er is teveel onduidelijkheid over hoe het over 14 dagen gaat met de beslissingen van de regering. Als we nu zouden starten, zou het kunnen betekenen dat we dan alsnog moeten stoppen.

In december/januari gaan we bekijken hoe we de tweede helft kunnen organiseren. Natuurlijk afhankelijk van de situatie rond Covid-19 op dat moment. In afwachting daarvan zal het RBB-bestuur overleg plegen met Optisport over de nog openstaande vragen.

Wij hopen dat u begrip hebt voor ons besluit. Het uitgangspunt is een veilige en plezierige competitie kunnen spelen onder het motto ‘voorkomen, is beter dan genezen’.