Regionale Badmintonbond Breda

Edwin Prevoo: nieuwe voorzitter Regionale Badmintonbond Breda

Na een periode van 25 jaar is de voorzittershamer van de Regionale Badmintonbond Breda (RBB) overgegaan van Hans Emmerik naar Edwin Prevoo. Bestuurservaring is niet nieuw voor Edwin (55): hij is nu 7 jaar voorzitter van badmintonvereniging BC Saturnus in Etten-Leur. Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 24 oktober 2017 werd hij unaniem gekozen als nieuwe voorzitter. Naast Edwin is er nog een nieuw bestuurslid aangesteld: Steven van der Kooij (34) van BC Pluimbal, die de functie van penningmeester op zich neemt.

In haar 40-jarig bestaan stond de RBB ruim 25 jaar onder voorzitterschap van de Bredanaar Hans Emmerik. Zijn passie, natuurlijk leiderschap én ervaring in marketing (tot aan zijn pensioen werkte Hans als Marketing & PR Manager bij de Van Tilburg-Bastianen Groep, red.) waren zeer waardevol voor de groei van de RBB. 

Edwin Prevoo, bij zijn aanstelling: “Hans (73) heeft in zijn jaren als voorzitter van de RBB een belangrijke rol gespeeld in de verdere professionalisering van de regionale badmintonsport. Ook is hij erin geslaagd een aantal zeer succesvolle activiteiten te introduceren. Zo heeft Hans 10 jaar geleden het Regionaal Trainingscentrum (RTC Breda) opgericht, waaronder ook de Badmintonschool valt, dat selectietraining verzorgt aan jong badmintontalent uit Midden- en West-Brabant en is hij de spil in de samenwerking met Badminton Nederland. Andere mooie initiatieven uit de koker van Hans zijn de ‘Zomeravond Badminton’, waarmee hij ervoor zorgt dat badmintonners ook tijdens de zomerstop hun favoriete sport kunnen blijven beoefenen en de ‘START-trainingen’ voor met name de beginnende spelers. Badminton gaat Hans aan het hart en dat is te merken aan zijn enthousiasme al die jaren. Het is dan ook niet voor niets dat hij in 2015 door de Gemeente Breda is uitgeroepen tot ‘Ridder in de Orde van Oranje-Nassau’ voor zijn jarenlange verdiensten voor de badmintonsport en eerder al de ‘Gouden Sportpenning van de Stad Breda’ ontving. Gelukkig heeft Hans nog voldoende passie over om de overdracht te ondersteunen en blijft hij in het bestuur actief onder andere als manager van RTC- Breda.”

Nieuw bestuur
De komende periode worden de lopende zaken geleidelijk overgedragen, zodat de nieuwe bestuursleden goed voorbereid zijn op hun nieuwe uitdaging.  Het nieuwe dagelijks bestuur bestaat uit: Edwin Prevoo (voorzitter), Nadine Emmerik (secretaris) en Steven van der Kooij (penningmeester). Naast hen blijven Frans Geraeds (commissaris TZ Senioren) - ondersteund door Stefan van der Meulen en Jack Jonk voor de verwerking van competitie uitslagen -, Rob van Leeuwen (commissaris TZ Junioren) en Hans Emmerik (commissaris Centrale trainingen) onderdeel van het bestuur.

Regionale Badmintonbond Breda

Copyright © 2015. All Rights Reserved.